Voor diverse klussen kan het handig zijn om bouwhekken te hebben. Je kunt deze hulpmiddelen huren, maar het kan voor bedrijven beter zijn om ze te kopen zodat je ze altijd tot je beschikking hebt. Natuurlijk moet je dan alsnog weten hoeveel bouwhekken je nodig hebt voor het project. Je zult dit aantal in moeten schatten, waarbij dit artikel goed zal helpen. 

De breedte van een bouwhek 

Om in te kunnen schatten hoeveel bouwhekken je nodig hebt voor je volgende klus zul je eerst moeten weten wat de afmetingen zijn van één exemplaar. Een bouwhek heeft namelijk een breedte van 350 centimeter, terwijl ze over het algemeen twee meter hoog zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, houd hier rekening mee. Je gebruikt de bouwhekken om een bouwplaats af te schermen zodat onbevoegde personen het terrein niet kunnen betreden. 

Let op de omtrek

Inmiddels weet je dus dat bouwhekken normaal gesproken 3,5 meter breed zijn. Nu is de volgende stap het kijken naar de afmetingen van je bouwproject, anders kun je alsnog niet berekenen hoeveel bouwhekken je nodig hebt. Helaas is het echter zo goed als onmogelijk om de bouwplaats perfect door 3,5 meter te delen. Het is daarom verstandig om wat extra hekken mee te nemen als je ze gaat plaatsen. Bovendien zijn er vaak nog meer bouwhekken nodig op de bouwplaats, bijvoorbeeld voor het afschermen van een kraan. Houd daarom een marge van zo’n 10 procent aan bij het inschatten van hoeveel bouwhekken je nodig hebt. 

Kijk naar de locatie

De afmetingen van de bouwhekken en bouwplaats spelen dus een rol in het berekenen van het aantal dat je nodig hebt, maar ook de locatie heeft hier invloed op. Je zult in een stad bijvoorbeeld meer te maken hebben met verkeer en omstanders, terwijl de oppervlaktes vaak ook kleiner zijn. Wordt privacy gewaardeerd op de bouwplaats? Je doet er dan goed aan om bouwhekken met doeken aan te schaffen of te huren. Deze exemplaren zijn ook handig als je aan het bouwen bent nabij een weg zodat je het verkeer niet afleidt of hindert. 

Vergeet de inrichting niet

Ten slotte is het ook van belang om rekening te houden met de inrichting van de bouwplaats bij het inschatten van hoeveel bouwhekken je nodig hebt. Dit heeft niet alleen invloed op de hoeveelheid hekken, maar ook voor welk type hek je moet kiezen wordt hierdoor beïnvloed. 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen